Memakai toner adalah rutin penjagaan kulit wajah yang penting terutamanya bagi mereka yang mempunyai masalah jerawat dan jeragat. Anda harus ketahui toner terbaik untuk jeragat sebelum membuat pilhan.

Umum tahu bahawa jeragat adalah masalah yang paling sukar diatasi berbanding dengan jerawat. Tompokan kecil yang berlaku pada kulit wajah ini mungkin disebabkan oleh sinaran matahari, sinaran radioaktif dan macam-macam lagi.

Usah gusar, salah satu cara untuk hilangkan jeragat adalah dengan memakai toner terbaik untuk jeragat. Jom lihat mana satu pilihan anda!

1. Dermaklair Gentle Prep Toner 

toner terbaik untuk jeragat

Toner yang diperbuat daripada buah-buahan dan arbutin serta vitamin B3 ini sangat sesuai untuk anda yang ingin hilangkan jeragat sambil memutihkan wajah.

Ia berfungsi menghilangkan jeragat, jerawat, bintik-bintik hitam, whitehead dan blackhead, pigmentasi wajah dan menghapuskan kotoran pada kulit wajah. Kulit akan lebih cerah dan clear daripada cela-cela wajah.

2. Dermags Skincare Toner

toner terbaik untuk jeragat

Pelbagai masalah kulit yang kita hadapi, namun jeragat amat sukar untuk dipudarkan. Menghilangkan jerawat dengan menggunakan toner terbaik untuk jeragat ini adalah pilihan yang tepat.

Ia bukan sahaja memudarkan kesan jeragat tetapi dapat mengelakkan jerawat, kulit kusam, mengatasi masalah kulit terbakar dan juga merupakan anti penuaan. Tak ada lagilah kulit berkedut, pastinya wajah nampak lebih muda dan cantik.

3. CHARMS Brightening Toner

toner terbaik untuk jeragat

Charms Brightening Toner bukan sahaja sesuai digunakan untuk putihkan kulit, amat hebat kesannya termasuklah dalam menghapuskan jeragat. Paling menakjubkan, ia menukarkan sel kulit mati dengan kulit baharu yang cantik dan licin tanpa mengering atau mengelupaskan kulit anda.

Kulit juga lebih lembut dan segar dengan formulasi bahan semulajadi yang terdapat dalam toner terbaik untuk jeragat ini. Jeragat dapat dikurangkan, wajah semakin cerah dan berseri-seri.

4. The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution Hydration

toner terbaik untuk jeragat

Tahukah anda, jeragat akan mudah dihapuskan dari dalam kulit? Salicylic acid yang terkandung dalam toner The Ordinary Salicylic Acid ini mengawal dinding dalaman liang kulit untuk hasilkan kulit yang lebih baik.

Toner yang terbukti selamat digunakan ini akan memudarkan jeragat, jerawat dan memastikan kulit tidak bertompok-tompok lagi. Pastinya tona warna kulit lebih sekata, cantik dan cerah.

5. Eucerin Pro Acne Solution Toner 

toner terbaik untuk jeragat

Sangat dipercayai dan telah diuji keberkesanannya, Eucerin Pro Acne Solution Toner juga boleh anda amalkan setiap hari untuk mendapatkan kulit yang lebih cantik tanpa sebarang jeragat.

Usai menyapu pada wajah, anda dapat melihat warna daki atau kotoran wajah anda yang terlekat pada kapas. Toner ini juga bertindak sebagai pencuci mekap dan pelindungan kepada kulit daripada segala kotoran yang melekap yang boleh menyebabkan jerawat.

6. Nanowhite Refining Treatment Toner 

toner terbaik untuk jeragat

Stress bila muka berminyak, berjeragat dan nampak comot! Dengan penggunaan toner wajah Nanowhite, anda cuma perlu menikmati keseronokan dan tenang dalam melakukan rawatan wajah setiap kali memakai toner.

Kandungan Orange Extract, Omega White C, Allantoin, Lemon Extract dan Bilberry Extract membantu seimbangkan pH kulit dan tidak akan mengeringkan kulit anda. Ia pasti menjadi jika anda mula gunakannya dari sekarang dengan cara yang betul.

7. Some By Mi Galactomyces Pure Vitamin C Glow Toner

toner terbaik untuk jeragat

kandugan Vitamin C dan askorbik acik bagi toner ini sangat memberangsangkan. Ia menjadikan kulit lebih bersih, bebas dari sebarang jeragat dan jerawat, melembabkan dan penuh antioksidan.

Boleh dikatakan Toner Some By Mi Galactomyces Pure Vitamin C Glow ini sangat berkualiti tinggi dan harganya pun boleh tahan! Namun, sukar untuk anda temui toner yang benar-benar memberi kesan terbaik seperti Toner Pure Vitamin C Some By Mi ini.

8. KIEHL ULTRA

toner terbaik untuk jeragat

Kielh Ultra adalah salah satu jenama dan toner yang juga berkesan untuk pudarkan bekas jeragat. Adakalanya jeragat, parut atau bintik-bintik hitam ini sukar untuk dihapuskan, namun pakai sahaja toner terbaik untuk jeragat ini.

Usah risau dengna kandungannya, sudah pasti ia selamat digunakan dan terbukti berkesan. Anda boleh dapatkannya di Shopee dengan harga yang berpatutan. Pemakaian dengan cara yang betul akan menambahkan keselesaan dalam mengamalkannya.

9. Bioderma Sensibio H2O 

Solekan mudah ditanggalkan dengan menggunakan Bioderma Sensibio H2O. Siapa sangka dengan formulasi toner ini, ia juga berkesan dalam memudarkan jeragat pada wajah anda.

Ia sesuai digunakan oleh anda yang berkulit sensitif, kering dan juga mempunyai masalah jeragat mahupun jerawat. Toner terbaik untuk jeragat ini boleh dipakai untuk anda yang mengalami masalah kulit berminyak, berjeragat, berjerawat dan juga kulit sensitif.

10. [COSRX] Refresh AHA/BHA Vitamin C Daily Toner

toner terbaik untuk jeragat

Jenama Cosrx cukup terkenal dengan toner yang kaya dengan vitamin C. Dipakai setiap hari, kulit pasti lebih cerah, cantik dan menawan. Namun, ia menghapuskan bakteria dan memperbaiki sel kulit wajah dengna memudarkan jeragat anda.

Terdapat 16 bahan terbaik dalam toner ini, dan ia sesuai untuk anda yang berkulit sensitif. Selepas mengamalkan toner ini, pastinya jeragat menjadi semakin pudar. Jom beli di Shopee!

Berikut adalah antara toner terbaik untuk jeragat yang boleh kita cuba, pastinya berkesan! Jom baca juga Toner terbaik untuk kulit kering, Toner terbaik untuk kulit kusam dan Toner untuk kulit jerawat.

Pandangan di atas tidak mewakili pendapat Bidadari. Ianya adalah penulisan perkongsian dan pendapat penulis.

Penulis: zulrina

Meminati dunia perniagaan, travel dan makanan.

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.