Bagi mendapatkan kulit wajah yang sihat dan cantik, anda memerlukan penjagaan yang sangat baik. Salah satu cara yang boleh anda lakukan untuk menambahkan kecantikan wajah adalah dengan menggunakan day cream yang seharusnya digunakan pada waktu pagi atau siang hari.

Fungsi Day Cream

Fungsi day cream adalah membantu melembabkan kulit wajah serta melindunginya daripada pelbagai masalah kulit. Adakah anda masih keliru dalam memilih day cream yang terbaik? Jom kami kongsikan antara day cream terbaik yang sesuai untuk anda cuba.

1. Clinique Superdefense Broad Spectrum SPF 25

day cream terbaik

Pelembap serba guna seperti Clinique’s Superdefense Broad Spectrum SPF 25 ini dapat menangani begitu banyak masalah kulit.

Selain menawarkan perlindungan sinar matahari, day cream terbaik ini juga membekalkan vitamin C dan E untuk perlindungan antioksidan dan zat-zat penegas seperti kafein, kreatinin, dan karnitin.

2. Sunday Riley Ice Ceramide Moisturizing Cream

day cream terbaik

Pertimbangkan untuk menggunakan krim pelembap Sunday Riley ini untuk kulit anda. Ia dibuat daripada ekstrak kandungan kelapa untuk menghidrat dan vitamin F untuk menyuburkan jenis kulit yang kering. Day cream terbaik ini sememangnya amat segar dipakai.

3. Glow Recipe Banana Souffle Moisture Cream

day cream terbaik

Produk krim terbaik ini berasaskan kandungan semulajadi buah-buahan yang fokus kepada penjagaan kulit sepenuhnya. Day cream terbaik ini popular dengan serum dan topeng.

Untuk pengetahuan anda, krim pelembap keluaran terbaru ini mungkin merupakan formula terbaik dihasilkan oleh mereka. Sesuai untuk kulit yang tahan lama dan baunya yang wangi.

4. Vichy Aqualia Thermal UV Defense Moisturizer Sunscreen

day cream terbaik

Krim Vichy Aqualia Thermal UV Defense Moisturizer Sunscreen ini diperkaya dengan pelembap UV yang menjadikannya pelembap penting untuk penghidratan harian dan perlindungan matahari.

Selain mengandungi SPF 30, ianya memberikan kelembapan ringan, tanpa komedogenik yang hanya diserap oleh kulit, tidak melekit ataupun berminyak.

5. Bare Minerals Pureness Soothing Light Moisturizer

day cream terbaik

Day cream terbaik ini diperbuat dari pelbagai ekstrak bahan yang memberikan faedah maksimum dan dua daripadanya berasal daripada ekstrak kelapa.

Pelembap Bare Minerals Pureness Soothing Light ini sangat ringkas tetapi sangat berkesan dengan penghidratan dalam losyen ringan dan rasa yang menenangkan. Rasanya hebat dan kulit anda akan terasa sempurna setelah beberapa jam penggunaannya.

6. The Inkey List Peptide Moisturizer

day cream terbaik

Dengan kompleks peptida 1 peratus dan protein pelicin royal jelly khas, krim The Inkey List Peptide Moisturizer ini mampu memerangkap pelembap 10 kali ganda, melembapkan dan menghaluskan kulit.

7. ELF Hello Hydration! Face Cream

day cream terbaik

Krim pelembap wajah tanpa aroma tambahan jenama ELF Hello Hydration! Facr Cream ini adalah bebas wangian. Dengan day cream terbaik ini, anda akan mendapat semua manfaat seperti pencerahan, penghidratan dan ianya ternyata bebas wangian.

8. Then I Met You Calming Tide Gel Cream

day cream terbaik

Sekiranya anda terobsesi dengan formula yang menguatkan, menenangkan dan mencerahkan kulit wajah, anda disyorkan untuk menggunakan krim Then I Met You Tide Gel Cream ini.

Walaupun penuh dengan bahan peptida, krim ini sangat ringan serta ditambah pula dengan kandungan bergamot di dalamnya sehinggakan mengeluarkan bau seperti Fruity Pebbles.

9. Olay Regenerist Micro Sculpting Cream With SPF 30

day cream terbaik

Krim Olay Regenerist Micro Sculpting Cream with SPF 30 ini merupakan serum anti-penuaan, pelembap dan pelindung matahari dalam satu yang sememangnya serbaguna.

Ia adalahsatu-satunya produk yang anda perlukan dalam rutin penjagaan kulit pada waktu pagi. Ujian daripada Beauty Lab mendapati ianya meningkatkan tahap kelembapan kulit sebanyak 31% lebih banyak daripada SPF 30 yang dinilai sebelumnya.

10. Garnier Skin Active Clearly Brighter Face Moisturizer SPF 15

day cream terbaik

Krim Garnier Skin Active Clearly Brighter Face Moisturizer ini dapat menerangi kulit yang kusam sambil melembutkan dan melindungi kulit anda.

Ujian menunjukkan bahawa ianya dapat membantu merangsang pergantian sel, menjadikan kulit lebih cerah dan kulit kelihatan lebih sihat setelah lapan minggu.

11. Supergoop Superscreen Daily Moisturizer Broad Spectrum SPF 40 PA+++

day cream terbaik

Jenama ini sememangnya sangat sempurna untuk semua masalah kulit wajah dan melindungi kulit daripada sinar matahari. Ia juga mengandungi serbuk mineral hingga formula yang paling tidak kelihatan yang sangat sesuai dengan setiap warna kulit.

Day cream terbaik ini menawarkan perlindungan dari sinar UVA dan UVB, menghidrat dan merupakan gabungan yang baik dengan alat solek.

12. La Mer The Concentrate

day cream terbaik

Dilengkapi dengan bentuk yang sangat intensif daripada Miracle Broth La Mer yang istimewa, La Mer The Concentrate menampilkan formula berasaskan kelapa dengan manfaat peremajaan kulit dan anti-radang. Serum ini merupakan pemenang Anugerah Kecantikan Terbaik 2019 bagi menghaluskan kulit dalam masa yang singkat.

13. Mary Kay Time Wise Age Minimize 3D Day Cream

day cream terbaik

Lebih dari sekadar pelembap, krim day cream Mary Kay ini mempunyai bahan aktif seperti antioksidan dan peptida untuk faedah penghidratan, pencerahan dan pencerahan tahap tinggi.

Kedua-dua formula yang terdapat dalam day cream ini diserap dengan cepat dan tidak berminyak. Kajian klinikal telah menunjukkan bahawa 80% penguji produk mengatakan bahawa kulit semakin bersinar dan 70% mengatakan bahawa ianya menghilangkan garisan kedutan di wajah.

14. Perricone MD Photo Plasma Anti-Aging Moisturizer SPF 30

day cream terbaik

Pelembap day cream terbaik adalah penghidrat terbaik dalam ujian day cream di makmal. Ia adalah satu-satunya pelindung kulit dari matahari dengan penggunaan bahan mineral.

Ahli kimia GH telah mengukur peningkatan 30% tahap pelembapan pada kulit selama enam jam yang paling tinggi daripada semua krim yang telah diuji. Ianya juga terbukti dalam mengurangkan pori sebanyak 8% dalam masa empat minggu.

Berikut adalah antara day cream terbaik yang boleh anda cuba. Jom baca juga Serum terbaik untuk jerawatSerum Murah Terbaik, serum terbaik untuk kulit kering dan Serum terbaik untuk whitehead.

Pandangan di atas tidak mewakili pendapat Bidadari. Ianya adalah penulisan perkongsian dan pendapat penulis.

Penulis: zulrina

Meminati dunia perniagaan, travel dan makanan.

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.