Penjagaan wajah sangat penting bagi wanita mahupun lelaki, maka tak dinafikan pelbagai produk penjagaan kulit tumbuh dengan banyak bak cendawan. Sama ada wanita atau lelaki, masing-masing perlu kenali kesesuaian kulit dalam menggunakan apa-apa produk.

Ramai yang terlepas pandang, untuk mengekalkan kulit bersih, lembab dan sihat, clay mask atau masker tanah liat berfungsi sebagai vitamin untuk mengatasi masalah kulit yang kita hadapi. Ia mengandungi mineral seperti potasium,magnesium, silika, kalsium dan lain-lain.

Kini, pelbagai jenis clay mask yang terdapat di pasaran namun anda boleh memilih clay mask terbaik Watson yang pastinya berkesan.

1. GVC Purifying Clay Mask 100ML

clay mask terbaik watson

Clay mask terbaik Watson yang menjadi pilihan adalah dari Good Virtues Co. Purifying Clay Mask mengandungi bahan semulajadi seperti minyak habbatussauda, Jeju Lava, Purple Clay dan banyak lagi. Ia membekalkan nutrisi dan antioksidan ke dalam kulit wajah untuk tampil lebih sihat.

Ia membersihkan kulit dengan lebih baik sekaligus mengangkat kotoran sel mati kulit. Kulit tampak lebih bersih, cerah dan segar. Anda boleh gunakannya seminggu 1 atau 2 kali.

2. L’OREAL PARIS Pure Clay Mask Illuminating

clay mask terbaik watson

Bagi mendapatkan kulit yang lebih cerah, bersih dan segar, clay mask terbaik Watson ini dapat mengatasi masalah kulit kusam, kering dan jerawat. Menarik lagi, kulit akan tampak lebih berseri-seri dan cantik daripada biasa. Clay mask ini sangat sesuai untuk mereka yang berkulit jerawat.

Pure Clay Mask Illuminating ini merupakan jenama antarabangsa yang sangat dipercayai di Malaysia. Ia lengkap dengan kandungan terbaik tanah liat, British Kaolin Clay serta ekstrak serai yang dapat detoks kulit mati.

3. Mamonde Pore Clean

clay mask terbaik watson

Bagi mereka yang mempunyai masalah kulit berminyak dan berjerawat, Mamonde Pore Clean Clay Mask ini sangat sesuai digunakan. Kulit takkan kering, malah kandungan tanah liat kaolin dan bentonit ini akan melembabkan wajah dengna membersihkan minyak berlebihan pada kulit.

Radikal bebas dan bakteria pada wajah juga akan dihapuskan justeru masalah jerawat dapat dikurangkan. Kandungan ekstrak Eosengcho dapat membantu memudarkan jerawat dan menghalang bakteria.

4. NEOGENCE DEEP PORE CLEANSING MASK

clay mask terbaik watson

Siapa sangka clay mask juga dapat menyelesaikan masalah kulit wajah yang pelbagai. Neogence Deep Pore Clay Mask ini berfungsi memudarkan parut jerawat, jerawat, sebum berlebihan dan lain-lain lagi.

Malah, liang pori yang besar dan masalah radang muka juga dapat diselesaikan. Tak lain dan tak bukan adalah kerana penyerapan minyak dari Neogence Cleansing Mask. Ia terbukti berkesan dan mendapat banyak feedback pengguna yang menyeronokkan.

5. Collagen By WS Trouble Free Two Way Clay Mask

clay mask terbaik watson

Clay mask juga membolehkan kulit lebih cerah dan licin. Dengan cara mengangkat sel kulit mati, Collagen By WS Trouble Free Two Way Clay Mask juga membekalkan nutrisi terbaik untuk kulit anda.

Kotoran mudah dihapuskan dari kulit wajah. Minyak wajah berlebihan juga menjadi makin kurang dan pastinya kulit lebih segar dan lembab. Collagen green buds ini mengandungi bahan aktif semulajadi untuk melindungi kulit.

6. FREEMAN FEELING BEAUTIFUL AVOCADO & OATMEAL

clay mask terbaik watson

Umum tahu bahawa buah avocado sememangnya mempunyai khasiat yang sangat bagus untuk kulit dan dalaman. Clay mask terbaik Watson ini mengandungi Vitamin E, Oatmeal dan juga Avocado.

Clay mask terbaik Watson ini membantu kulit lebih lembab dan lembut. Menarik lagi, ia menghalang kotoran dan minyak dari liang-liang pori wajah. Anda akan merasai perbezaannya setelah menggunakan clay mask ini.

7. Clinelle Purifying Clay Mask 80 ml

clay mask terbaik watson

Wajah lebih licin dan flawless jika mengamalkan pemakaian clay mask Clinille 1 – 2 kali seminggu. Masalah bintik hitam, bintik putih, jeragat serta jerawat semakin pudar dengan clay mask terbaik Watson ini. Selain melembabkan wajah, ia juga akan membaiki sel-sel kulit yang rosak.

8. Pink By PB Bye Bye Pores Clay Mask

clay mask terbaik watson

Kulit akan lebih baik dengan adanya clay mask terbaik Watson ini. Ia menyerap sebum dan menutup liang pori yang terbuka sambil membersihkan kulit sebaiknya. Kandungan clay mask ini menyegarkan dan membersihkan kulit dengan lebih lagi.

Anda boleh gunakannya setiap seminggu 1 atau 2 kali. Pakai dalam masa 10 atau 15 minit kemudian bilas wajah anda. Mudah bukan? Kesannya juga sangat menakjubkan.

9. NARUKO Tea Tree Purifying Clay Mask

clay mask terbaik watson

Clay mask terbaik Watson yang menjadi pilihan ramai ini bukan sahaja berfungsi sebagai mask, tetapi juga sebagai cleanser. Menariknya anda dapat jimat tetapi memperoleh hasil seperti yang anda inginkan.

NARUKO Tea Tree Purifying Clay Mask adalah 3 dalam 1 di mana ia dapat membersihkan kulit, mengekalkan kelembapan kulit serta menghalang bakteria yang menyebabkan berlakunya jerawat. Minyak pada kulit wajah juga dapat dikurangkan.

10. Rice Pure Clay Mask To Foam Cleanser 150ml

clay mask terbaik watson

Thank You Farmer mengeluarkan Pure clay mask yang juga berfungsi 2 dalam 1. Ia juga boleh digunakan sebagai pencuci wajah selain dari clay mask. Produk buatan Korea ini dapat menjadikan kulit wajah lebih sihat secara semulajadi.

Tahukah anda, Clay Mask terbaik Watson ini diperbuat dari beras Korean Gyodong yang membantu menyerikan wajah dan tampak lebih bersinar selain dari mengawal sebum minyak waah, melicinkan kulit dan mengekalkan kelembapan wajah.

Itulah antara clay mask terbaik watson yang boleh anda pilih. Pastinya ia adalah pilihan terbaik dari Watson. Jom baca juga shampoo terbaik, shampoo terbaik untuk rambut gugur, lip balm terbaik dan toner terbaik untuk kulit kering.

Pandangan di atas tidak mewakili pendapat Bidadari. Ianya adalah penulisan perkongsian dan pendapat penulis.

Penulis: zulrina

Meminati dunia perniagaan, travel dan makanan.

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.