Karipap merupakan salah satu kuih yang terkenal di Malaysia. Ianya menjadi kegemaran kepada semua lapisan masyarakat. Selalu sahaja kita membelinya di luar, tapi kalau tak bernasib baik, kita mungkin dapat karipap berinti bawang atau yang lagi teruk, berinti angin. Jangan khuatir, kali ini kami bawakan sebuah resepi karipap padat yang anda boleh sediakan sendiri.
Resepi ini menjanjikan inti yang penuh dengan ayam dan kentang, pasti menjadi kegemaran sesiapa sahaja yang merasainya walaupun hanya satu suap. Resepi yang telah dikongsikan oleh Safiyya Zaidziqry ini mendapat banyak perkongsian di Facebook dan kata beliau, resepi ini telah digunakannya untuk berniaga! Wah, jom tengok!
Inti:
Kulit:
Untuk lauk dalam inti:
Inti:
Kulit:
Lauk dalam inti:
Nota:Jangan letak bawang, inti akan tahan seharian diluar tanpa masuk kedalam peti ais.
Selain daripada resepi ini, terdapat beberapa lagi resepi yang anda boleh cuba. Jangan lupa untuk mencuba resepi ini dan hidangkan kepada yang tersayang. Oh, jangan lupa juga untuk kongsikan resepi ini bersama kenalan anda!