Jika kebiasaannya otak-otak diperbuat daripada ikan, kali ini kami ingin membawakan kepada anda resepi otak-otak ayam pula. Kami pastikan ramai yang suka resepi otak-otak ayam ini.
Sama macam otak-otak ikan, otak-otak ayam dibuat dengan cara menghancurkan daging ayam dan menggaulnya dengan sambal otak-otak. Sambal ini rasanya pedas-pedas manis. Kemudian bahan otak-otak tadi dibungkus dengan daun pisang. Daun pisang inilah yang nantinya akan member aroma wangi kepada otak-otak yang kita buat.
Otak-otak sangat sesuai dijadikan menu minum petang atau bahkan jika tetiba rasa lapar tengah malam boleh makan otak-otak sahaja, konfirm kenyang. Sebab otak-otak diperbuat daripada ayam yang padu dan mengenyangkan. Boleh saja jika anda ingin menjadikan otak-otak lauk untuk makan nasi.
Resepi otak-otak ayam dikongsikan oleh Rozmaliza Omar di laman Facebook. Sedap tidak terkata, patutla resepi ini mendapat perkongsian yang amat ramai di Facebook.
Selain otak-otak ayam, kami menulis resepi lain dan menarik untuk anda cubakan. Terima kasih telah berkunjung ke laman web kami. Jangan lupa share dan like resepi ini ya.