Vitamin C terbaik pastinya merupakan satu keperluan dalam kehidupan keluarga terutamanya anak-anak. Namun, golongan dewasa dan tua juga sangat penting untuk amalkan vitamin C bagi meningkatkan antibodi dan kesihatan dalaman tubuh badan.

Selain itu, vitamin C juga dapat mengelakkan penyakit berjangkit, masalah jantung, perut serta penyakit kronik yang lain. Begitu hebat sekali khasiatnya sehingga menaikkan selera makan anda dan anak kecil.

Jom lihat antara vitamin C terbaik 2021 yang menjadi pilihan ramai.

1. Blackmores Vitamin C 500mg 60s 

vitamin c terbaik

Vitamin C terbaik berjenama Blackmore ini mempunyai khasiat yang sangat hebat. Ia bukan sahaja sesuai untuk anda yang sibuk bekerja menggunakan tenaga, tetapi juga untuk para wanita, mereka yang ingin hamil dan juga golongan tua.

Blackmores Vitamin C ini membantu semua proses tubuh badan dan menjadikan sistem badan lebih lancar. Terdapat pelbagai jenis vitamin blackmore namun vitamin C terbaik ini adalah pilihan yang tepat.

2.  Forever Living Absorbent C

vitamin c terbaik

Vitamin C terbaik dari Forever Living Absorbent C ini berfungsi membaiki tisu tubuh badan dan menguatkan sistem imunisasi tubuh. Pastinya ia sangat sesuai diambil oleh wanita dan lelaki dewasa tak kira usia.

Selain khasiat imunisasi, vitamin C terbaik ini juga mengandungi kolagen semulajadi yang dapat mencerahkan kulit dan menjadikan kulit lebih berseri-seri.

3. Vitamin C Extra Skin White

vitamin c terbaik

Bagi anda yang ingin menjaga keterampilan kulit wajah, Vitamin C terbaik ini boleh anda cuba. Ia dapat memudarkan bintik hitam, jerawat, jeragat dan menghalang kulit daripada sunburn.

4.  Shaklee Vitamin C Plus

vitamin c terbaik

Shaklee Vitamin C sangat berkesan untuk mereka yang mempunyai masalah kesihatan berkaitan dan perlu pengambilan vitamin C. Antara adalah ia dapat membantu tubuh mendapatkan zat besi, melidungi otak dan saraf serta menghasilkan sel darah merah dan hemoglobin.

Untuk pengetahuan anda, Vitamin C ini juga memberi manfaat metabolisme asid folik dan mengeluarkan hormon anti-stress.

5.  Redoxon Double Action Vit C + Zinc Effervescent

vitamin c terbaik

Redoxon adalah jenama vitamin yang terbaik sekiranya anda mengunjungi farmasi atau Watson. Vitamin C ini berfungsi mengekalkan kesihatan badan dengan membekalkan khasiat mineral yang diperlukan oleh tubuh.

Kanak-kanak berumur 6 sehingga 12 tahun juga boleh mengambil vitamin jenis ini. Ia amat bagus untuk proses metabolisme tubuh badan selain dapat menguatkan rambut, tulang dan gigi.

6. Cebion Effervescent Vitamin C 1000mg 4x10s

vitamin c terbaik

Vitamin C terbaik berjenama Cebion ini sangat terkenal dalam kalangan para wanita, kotak yang menarik dan sarat dengan 1000 mg vitamin, pastinya menjadi pilihan ramai pengguna.

Kulit akan lebih cerah dan cantik semulajadi dengan pengambilan Cebion Vitamin C. Tak percaya? Jom amalkan setiap hari.

7.  ATOMY Color Food Vitamin C 2g X 90Sticks

vitamin c terbaik

Vitamin C Atomy ini berstatus halal dan mempunyai banyak khasiatnya. Ia berbentuk sachet dan serbuk dimana setiap hari anda boleh amalkan satu sachet. Mudah sangat kerana ia senang dibawa ke mana-mana. Rasanya pula sangat sedap dan manis-manis buah.

8.  Amway Vitamin C Nutrilite 

vitamin c terbaik

Vitamin C terbaik dari Amway ini dikenali sebagai Amway Vitamin C Nutrilite atau Bio C. Ia sangat bagus untuk kesihatan tak kira usia. Masalah kesihatan boleh dicegah dengan pengambilan Nutrilite Vitamin C ini.

Tambahan pula, ia boleh dijadikan makanan tambahan bagi menghalang berlakunya pembentukan kanser payudara dan lain-lain lagi.

9. VitaHealth Vitamin C with Zinc+ 30’s

vitamin c terbaik

Vitamin C, yang kaya dengan ascorbic acid ini sangat membantu menguatkan tubuh badan dan mencegah dari sebarang penyakit.

Dengan pengambilan vitamin c terbaik ini, tubuh akan terlindung dari segala radikal bebas dan virus. Namun, kebersihan juga perlu dititik beratkan bagi mendapatkan kesihatan yang lebih baik.

 

10.  Pure Vitamin C 800 mg Dan 1500 mg Gluthation

vitamin c terbaik

Vitamin C pure juga menjadi pilihan ramai kerana ia berbentuk tablet dan mudah dimakan.  Nutrisi zat adalah sebanyak 800 mg dan 1500 mg gluthation sebagai kandungannya.

100 tablet yang tersedia dalam sebuah botol ini berkesan membekalkan antioksidan ke dalam tubuh badan anda. Selain itu, ia juga merupakan vitamin C yang asli tanpa campuran pelbagai elemen.

11. Bio-Life Non Acidic Vitamin C & Bioflavonoids 2×30’s

vitamin c terbaik

Vitamin C terbaik ini mengandungi biofavonoid bagi memudahkan ia diserap ke dalam tubuh badan anda. Ia amat sesuai untuk mereka yang mengamalkan pemakanan secara vegetarian.

Bio-Life Non Acidic Vitamin C & Bioflavonoids ini juga tidak mengandungi asid tetapi berfungsi menyihatkan tubuh badan serta kehidupan anda.

12. Vitamin C 1000 mg Wild Rosehips ACORBiC (30 tablets)

vitamin c terbaik

Nak wajah dan badan cantik? Vitamin C 1000 mg Wild Rosehips ACORBiC ini sesuai digunakan jika anda mempunyai masalah kulit berjerawat dan ingin menjaga kulit wajah serta kesihatan tubuh badan. Selain memutihkan wajah, ia berfungsi melembabkan wajah.

13. 21St Century Vitamin C 1000Mg Orange Chewable 60S

vitamin c terbaik

21St Century Vitamin C 1000Mg Orange Chewable 60S ini sesuai untuk anda yang mempunyai kolestrol, darah tinggi dan semakin berumur. Kesan anti-aging akan membantu mengatasi masalah penuaan dan kedutan pada wajah anda.

14.  Berocca Effervescent 15 tablets x3 / 45 tablets 

vitamin c terbaik

Vitamin Berocca ini menjadi popular suatu masa dahulu apabila gosip berkaitan Tun Dr. Mahathir sendiri yang mengamalkannya. Namun, sebenarnya ia sangat bagus diamalkan untuk jantung. Tiada pewarna, gula tambahan dan bahan terlarang di dalamnya.

15. Flavettes Efferscent Vital (Vitamin C+Calcium+Vitamin D) 30s

vitamin c terbaik

Flavettes Efferscent Vital yang dikatakan vitamin C sedap ini kaya dengan Vitamin C 1000 mg, Calcium 250mg dan Vitamin D3 300iu. Dengan mengamalkannya sebagai makanan kesihatan tambahan, anda akan lebih sihat dan antibodi lebih kuat.

Ia juga berfungsi untuk keserian wajah dan tubuh badan. Hanya masukkan sebiji vitamin ke dalam air, tunggu vitamin diserap air dan minum. Rasanya sedap seperti air oren.

Itulah dia 15 vitamin c terbaik yang boleh anda amalkan untuk kesihatan tubuh badan, kecergasan fizikal, kecerdasan mental dan juga kecantikan wajah. Jom baca juga sunblock terbaik, Moisturizer terbaik dan serum terbaik.

Produk di atas adalah cadangan oleh penulis berdasarkan pembacaan dan pengalaman. Ianya bukan mewakili kenyataan Bidadari.my.

Penulis: zulrina

Meminati dunia perniagaan, travel dan makanan.

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


error: Content is protected !!
.