Siapa sahaja yang tak suka dengan resepi yong tau fu, makanan kegemaran rakyat Malaysia dan seronok apabila makan beramai-ramai. Makan pula dengan sos yang tersendiri memang terangkat. Setiap kali ke pasar malam memang wajib kalau beli juadah yong Tau Fu ni kan? Boleh pilih beraneka hidangan sampingan yang anda seperti fishcake, crab stick, kangkung, bebola dan pelbagai lagi.
Resepi yong tau fu ini sebenarnya berasal daripada makanan tradisi kaum masyarakat Cina. Boleh juga dihidangkan dengan cara sup atau sos kicap manis. Kalau nak tahu kesedapan resepi yong taufu ini terletak pada sos.
Semestinya sos yang likat dan Pekat dan sedikit manis dimakan bersama dengan hidangan bebola dan lain-lain. Nak buat sos kicap manis pun senang sahaja, bahan yang mudah untuk kita dapatkan. Jom baca perkongsian dari Riza Molinda membuat dua kombinasi sos yong tau fu ini.
Bahan-bahan
Kuah hitam
Kuah Merah
Kuah hitam
Kuah merah
Bukan ini sahaja resepi yang kami dah kongsikan untuk anda, terdapat pelbagai lagi resepi menarik yang ada untuk anda baca dan semestinya mempunyai banyak perkongsian dari ramai orang. Jangan lupa share dan like ya! Terima kasih kerana singgah ke laman web kami.