Pai tee merupakan salah satu hidangan pastri popular Peranakan. Ianya amat lazat kerana diluarnya mempunyai tart shell yang nipis dan rangup. Di dalamnya pula terdapat sayuran yang dipotong nipis bersama dengan udang atau ayam, bergantung kepada selera anda.
Kali ini kami bawakan sebuah resepi Pai Tee yang amat mudah untuk anda mencuba. Sesuai untuk sesiapa yang ingin mempelajari resepi yang baharu dan baru mencuba untuk memasak. Nanti, bolehlah anda hidangkan kepada yang tersayang!
Resepi ini telah dikongsikan oleh Mai Akma dan telah mendapat beribu perkongsian di media sosial. Wah! Pasti menjadi. Tanpa membuang masa, jom kita lihat resepi pai tee ini!
Bahan – bahan:
Cara – cara menyediakan kulit luar pai tee:
Bahan – bahan:
Cara – cara memasak sos Thai Homemade:
Bahan – bahan:
Cara – cara memasak:
Siap!
Selain daripada resepi Pai Tee ini, terdapat beberapa lagi resepi yang anda boleh cuba. Jangan lupa untuk kongsikan resepi ini bersama kenalan anda ya!