Menjaga kesihatan badan amatlah penting. Salah satunya dengan cara menjaga berat badan jangan sampai berat berlebih dimana berat dan tinggi tidak sebanding. Oleh kerana itu salah satu cara menjaga berat badan adalah dengan mengamalkan senaman dan diet yang selaras.

Zaman kini banyak sangat orang jual obat kurus pelbagai jenis dan menjanjikan badan kurus dalam masa yang pantas. Namun tidak semua orang suka minum ubat-ubat atau jamu sintetik tersebut. Ada juga yang masih mengamalkan minuman herba yang semula jadi.

Antara minuman semula jadi terus daripada buah dan sayur yang boleh dibuat minuman kurus ialah jus kurus yang dikongsikan oleh Khairuzetti Zaini Collections di laman Facebook. Tidak disangsikan lagi, beliau telah pun cuba sendiri jus tersebut dan memang menjadi. Memang memakan masa dan harus konsisten minum, tapi janji sihat tiada efek sampingan apa salahnya dicuba.

Resepi Juice Kurus Keding

jus kurus

Imej via Facebook

Bahan-bahan :

  • 2 biji carrot,
  • 1 biji green apple,
  • 1 biji orange.

Cara-cara :

  1. Blend bahan-bahan dan tapis.
  2. Sudah manis tidak perlu tambah gula.
  3. Pagi intermittent fasting sampai timing yang anda aturkan. Apabila cukup timing untuk makan, minum juice ini.

Resepi Menarik Lain

Selain jus kurus, kami menulis resepi lain dan menarik untuk anda cubakan. Terima kasih telah berkunjung ke laman web kami. Jangan lupa share dan like resepi ini ya.

Penulis: Rahayu Z

Pelajar yang menyukai kartun dan muzik. Memiliki hobi menulis mendorong ia untuk berkarya dan berkongsi di Bidadari.my

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.