Industri pembuatan China tidak dinafikan telah meroket disebabkan globalisasi. Banyak barangan berkualiti, terutamanya bahagian elektronik dan teras, kebanyakkannya semuanya datang dari China sekarang.

Menjelang akhir tahun lepas, sebanyak 124 buah syarikat dari Tanah Besar China (termasuk Hong Kong) berjaya mencapai Fortune 500. Industri teh, makanan Cina, pakaian, kenderaan elektrik, peralatan rumah pintar dan produk penjagaan kulit herba mempunyai potensi besar untuk menghasilkan lebih banyak jenama antarabangsa. China kini mampu menyediakan pelbagai produk berkualiti tinggi pada harga yang kompetitif. Sepanjang dekad yang lalu, jenama elektronik pintar China telah aktif secara agresif di pasaran global, yang seterusnya memeningkan Sony, Samsung, Dyson dan juga Apple.

‘New Dyson’ dari China

Memandangkan Xiaomi, OnePlus dan DJI semakin mendapat tempat di pasaran global, ROIDMI juga telah mengorak langkah menjadi wakil jenama China terkemuka dalam industri perkakas pembersihan.

ROIDMI didedikasikan untuk membangunkan pembersih vakum dan vakum robot yang berkualiti tinggi dan teknologi yang lebih maju. Sejak ia diasaskan pada 2015, ROIDMI telah memfailkan lebih 200 paten teknologi.

Pada tahun 2020, ROIDMI X30 berjaya meningkatkan jenama itu ke tahap yang lain: ia menjadikan pendanaan ramai yang memecahkan rekod sebanyak 30 juta. Pada tahun yang sama, ROIDMI menjadi jenama pembersih vakum China pertama yang membuka kedai di gedung mewah Harrods.

Pada tahun 2021, ROIDMI telah melancarkan vakum robot pensterilan sendiri Eve Plus. Teknologi ‘deodorization ion’ perintis yang mampu mengurangkan 99.99% bakteria, virus dan parasit serta menghilangkan bau dalam sisa isi rumah. Ia berkesan boleh mencegah sisa sekunder dan melindungi kesihatan orang ramai. Di antara banyak robot vacuum yang berkemampuan mengosongkan diri, Xiaomi ROIDMI Eve Plus membezakan dirinya dengan ciri pensterilan sisa khas ini.

Perlu diingat bahawa pasukan pengasas ROIDMI terdiri daripada profesional teknologi dan reka bentuk seperti Dyson. Pengasas ROIDMI, Wang Zhiqiang, adalah seorang yang sukakan teknologi. ROIDMI telah melabur lebih banyak dalam pembangunan teknologi berbanding jenama pembersih vakum lain. ROIDMI kini boleh dikatakan mempunyai kelebihan dalam persaingan global yang sengit: teknologi teras pembersih vakum dan vakum robot. Ketaksuban terhadap teknologi adalah satu lagi perkara yang dikongsi bersama oleh ROIDMI dan Dyson.

ROIDMI telah berkembang menjadi perusahaan China yang terkemuka. Dan dengan produk berkualiti tinggi, mesra pengguna, inovatif dan bernilai tinggi, ROIDMI bersedia untuk memenuhi visi yang lebih berani.

Pembelian produk: Shopee 

Laman website utama: Roidmi 

Penulis: Zafri Anuwar

Gemar menulis cerpen mengenai telatah anak lelakinya Si Faris yang sedang membesar sejak awal 2013 untuk dijadikan celoteh dan panduan untuk ibu bapa. Koleksi cerpennya boleh didapati di Facebook beliau.

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.