Parpu telur merupakan sebuah resepi yang amat mudah untuk disediakan. Ianya diperbuat daripada kacang parpu. Namun begitu, anda juga boleh gantikannya dengan kacang dhall, mengikut kepada citarasa anda.
Resepi ini amat terkenal di Pulau Pinang dan ianya merupakan salah sebuah resepi kaum India. Terima kasih kepada kepelbagaian budaya dan kaum yang terdapat di Malaysia, kita mempunyai variasi hidangan yang menarik dan ini juga menjadikan Malaysia sebuah negara yang istimewa kerana diversitinya.
Resepi parpu telur ini telah dikongsikan oleh Masni Bahari dan telah mendapat banyak perkongsian di media sosial. Jom kita check it out!
Bahan blend
Bahan tumis darat
Selain daripada resepi ini, ada banyak lagi idea resepi yang anda boleh cuba dan hidangkan kepada yang tersayang. Sekarang anda tidak perlu lagi khuatir untuk mencuba apa apa jenis resepi. Semuanya terletak di hujung jari anda. Alang – alang anda sudah sampai kesini, jangan lupa juga untuk kongsikan resepi ini di media sosial.