Ada sesiapa yang mengidam makan karipap sardin? Intinya penuh, bersama dengan kulit luarnya yang rangup pasti dapat menggiurkan sesiapa sahaja yang melihatnya. Cara pembuatannya sama seperti karipap biasa, bezanya mereka hanya menukarkan inti kari bersama inti sardin.
Karipap sardin boleh dimakan semasa sarapan pagi, atau jadikannya hidangan sampingan semasa makan tengahari ataupun makan malam. Beberapa tips boleh digunakan untuk merangupkan karipap, antaranya adalah dengan meletakkan air kapur yang jernih. Untuk karipap sardin pula, tips yang diberikan untuk membuatkan rasa karipap itu lebih enak dan wangi adalah dengan meletakkan mentega.
Tanpa membuang masa, jom kita lihat resepi yang telah dikongsikan oleh JJ Pau Mawar dan telah mendapat ribuan perkongsian. Let’s check it out!
Untuk kulit karipap:
Untuk inti karipap:
Kulit karipap:
Inti karipap:
Siap!
Selain daripada resepi karipap sardin ini, terdapat pelbagai resepi yang anda boleh cuba untuk variasikan hidangan anda. Jangan lupa untuk kongsikan resepi ini bersama rakan – rakan anda ya! Selamat mencuba!