Resepi kari ayam ini patut anda cuba. Resepi mudah untuk lauk tengah hari atau malam.
Antara perkara yang dibawa oleh kaum India semasa zaman pra merdeka ialah masakan mereka. Kari adalah masakan kaum India yang paling popular di negara ini.
Hidangan ini kaya dengan rempah ratusnya dan gabungan bersama santan menyebabkan ianya pekat berlemak pasti dapat menarik selera yang merasainya.
Kari ayam kini dimasak oleh kebanyakkan kaum di Malaysia yang terkenal dengan semangat muhibbah. Ia juga boleh dinikmati bersama nasi, roti, roti jala atau nasi himpit, terpulang kepada selera peribadi anda. Mari cuba resepi kari ayam ini.
Resepi ini telah dikongsi oleh Mariana Zainal dan telah mendapat banyak perkongsian di Facebook.
Bahan pes:
Satukan semua bahan pes sehingga sebati
Selain daripada resepi kari ayam ini, terdapat juga resepi resepi lain yang boleh anda cuba untuk mempelbagaikan juadah sehari – harian anda. Jangan segan untuk mencuba dan jangan lupa untuk kongsikan resepi ini bersama yang tersayang!