Makanan Barat adalah satu subjek yang luas. Ini kerana makanan barat ini biasanya digabungkan sebagai makanan Eropah dan Amerika dengan pelbagai pilihan menu sangat mempesonakan! Namun, tahukah anda yang makanan Amerika ini mempunyai sejarah dalam masakan Eropah beberapa ratus tahun yang lalu.

Sebagai contoh, hamburger diciptakan sebagai salah satu menu makanan bagi pendatang Jerman Amerika untuk menikmati makanan Jerman dari rumah. Selain itu orang Amerika turut menjadikan Pizza, hidangan klasik Itali, sebagai makanan mereka sendiri. Maka tak hairanlah mengapa makanan barat ini ada pelbagai dan boleh diterima dengan mudah oleh ramai orang termasuklah juga dengan masyarakat di Malaysia ini.

Malah, menu makanan barat ini dengan mudah boleh dinikmati di sana sini. Jika rasa malas nak keluar dari rumah pun tak mengapa, boleh terus order menggunakan servis dari Foodpanda. Dan antara 8 makanan barat terbaik yang boleh anda pesan dari Foodpanda ini adalah seperti yang di bawah ini.

Bahkan ada banyak lagi menu makanan barat terbaik lain yang boleh dipesan sebagai western food delivery melalui aplikasi atau website Foopanda ini.

#1 – Murni Discovery

Imej via MurniDiscovery

Murni Discovery sudah terkenal dengan menu dengan pelbagai pilihan. Mereka menyajikan hidangan dalam bahagian besar dengan harga yang berpatutan. Di sini, mereka menawarkan semua jenis makanan Barat, dari ayam, ikan dan lain-lain lagi.

Anda juga boleh memesan gabungan makanan Barat dengan hidangan tempatan.
Contohnya seperti nasi goreng dengan potongan ayam, isi ayam goreng pada mi goreng, dan banyak lagi! Anda boleh menikmati pelbagai pilihan menu hidangan tanpa perlu risau tentang harganya. Murah saja.

#2 – Eye’s Steak

Eye’s Steak menyajikan makanan Barat yang berkualiti dengan harga rendah. Steak T-Bone Australia mereka hanya RM20! Sempurna untuk memuaskan keinginan makanan Barat anda. Selain itu, mereka juga menyajikan hidangan lain seperti Chicken Chop dan pelbagai jenis pasta.

#3 – NY Burger Co

Burger adalah salah satu makanan klasik yang disukai semua orang. Apa yang sangat baik mengenai burger adalah pada hidangannya yang bukan saja sedap tapi mengenyangkan. Oleh itu, terdapat banyak restoran burger yang telah mengembangkan resipi asli ke satu fasa yang lain. Burger biasanya disajikan dengan daging, sayur-sayuran dan sos.

#4 – Pizza Hut

Ini adalah pilihan yang bagus untuk berkongsi dan anda juga boleh memilih topping di setiap pizza. Dengan pelbagai saiz, anda boleh mendapatkan pizza peribadi atau pizza besar untuk dikongsi bersama rakan atau keluarga. Sesuai untuk sebarang majlis juga. Terdapat banyak pilihan seperti ayam, daging lembu, makanan laut dan juga vegetarian. Pesanlah apa jua menu kegemaran dari jenis pizza yang anda suka.

#5 – Pasta Panas

Pasta benar-benar ramuan yang luar biasa. Pelbagai jenis pasta ada di sini seperti spageti, fettuccine, makaroni dan penne. Pasta mudah dimasak dan disediakan tetapi kunci hidangan pasta adalah sos. Gaya memasak yang popular untuk pasta termasuk carbonara, bolognese, Aglio olio dan banyak lagi.

#6 – Tree Steak House

Tidak ada yang dapat mengatasi rasa ayam bakar. Ketika panggang kena pastikan daging masih tetap mengekalkan sebahagian besar kelembapannya supaya ayam lembut dan berjus. Lebih baik lagi, memanggang lebih sihat daripada menggoreng, kerana kurang kandungan lemak dan minyak. Nikmati ayam panggang yang dihantar kepada anda oleh Tree Steak House melalui penghantaran Foodpanda.

#7 – Projek Maging Steakhub

projek-maging-steakhouse

Imej via Foursquare

Bruschetta adalah starter hebat yang ringkas tetapi penuh dengan rasa yang padat. Hidangan ini pada dasarnya hanyalah kepingan roti Perancis dengan bawang putih, minyak zaitun dan garam. Ada juga topping berbeza dari tomato, kepingan daging, kacang dan keju. Cubalah hidangan ini dan yang boleh juga dipesan melalui Foodpanda.

#8 – Nomms

Sekiranya anda ingin menikmati ayam yang lembut dan berjus, anda boleh memesan menu kepak ayam. Jika anda tidak mahu terlalu kenyang, inilah menu yang terbaik. Pesan beberapa kepak ayam dari Nomms sekarang dan boleh nikmati sambil tonton rancangan atau filem kegemaran dengan aman bersama yang tersayang.

Berita baik untuk rakyat Malaysia, anda boleh memesan makanan Barat untuk dihantar tepat kepada anda setiap kali anda menginginkannya. Dengan gambaran stik yang enak, kentang goreng, burger, pasta dan lain-lain lagi, benar-benar bikin hati penasaran.

Walaubagaimanapun, anda tidak perlu bimbang kerana makanan barat sekarang sudah boleh dipesan secara dalam talian melalui aplikasi dan website Foodpanda. Ingin Tapas untuk malam santai romantis? Atau mungkin hidangan Yunani seperti Moussaka untuk keluarga berkumpul? Semuanya ada!

Imej via TechInAsia

Makanan Barat juga enak untuk anak-anak yang agak cerewet tentang makanan. Maka tidak rugi rasanya untuk pesan makanan barat melalui Foodpanda untuk diri sendiri, teman dan keluarga. Tak payah lagi nak bersusah payah seperti dulu, duduk rumah pun boleh makan hidangan sedap yang terbaik.

Penulis: Aya Izzuan

Seorang yang gemar pada ilmu yang bermanfaat. semoga perkongsian yang dibuat dapat memberikan ganjaran di akhirat kelak.

Tinggalkan Komen!


Langgan Info Kami

Berkaitan


.