Pernah dengar dan cuba resepi tauhu berlauk? Ala-ala kuih cara berlauk tetapi gantikan tepung dengan tauhu dan tauhu telur. Dan kaedahnya pun sikit berbeza. Kalau cara berlauk terus bakar atas api jer. tapi tauhu berlauk nih kena kukus dulu, celup dalam telur dan goreng hingga kekuningan. Yang paling penting boleh simpan tau.
Jadi di sini, kami kongsikan resepi tauhu berlauk untuk dicuba. Tak lah bosan sangat kalau hari-hari walaupun kena hadap menu sama jer. Sebab apa? Sebab inti dan resepi nya boleh tukar kan. Terpulang kepada selera dan pilihan masing-masing. Sebab boleh tukar bahan-bahan yang hendak diletakkan dalam tauhu berlauk nih. Resepi ini dikongsikan oleh Lynn Riduan Koo . Sangat mudah difahami dan diikuti.
Bahan A: Bahan kisar
Bahan B:
Bahan celup
Cara penyediaannya:
Makan bersama sambal kicap memang power. Senang jer nak buat sambla kicap nih. Tumbukkan semua bahan-bahan ini. Cili padi, bawang putih seulas (bakar sehingga hitam), gula
dan kicap manis.
Sedia untuk dinikmati. Selamat mencuba dan jangan lupa share resepi Tauhu Berlauk ini dan resepi kami yang lain ya.